Alle actualiteiten

Rabo ClubSupport: Stem en help Inloophuis TOON!

Inloophuis TOON Waalwijk doet mee aan de RaboClubSupport actie. Hierbij hebben wij jouw hulp nodig!

Rabobank De Langstraat investeert in de maatschappij. Zij ondersteunt stichtingen en verenigingen en stelt hiervoor dit jaar €200.000,- beschikbaar.

Leden van de Rabobank kunnen stemmen op hun favoriete stichting of vereniging. Iedere stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk voor meer informatie op www.rabo-clubsupport.nl Stemmen kan vanaf 27 september t/m 13 oktober. U vindt ons onder de naam: Stichting Toon Hermanshuis Waalwijk (Inloophuis TOON).

Alvast hartelijk bedankt voor uw steun!


Nieuwe coördinator Inloophuis TOON

1 september ben ik gestart als coördinator van Inloophuis TOON.
Graag stel ik mijzelf hierbij kort aan u voor. Mijn naam is Tanja Pijpers. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. De afgelopen 23 jaar ben ik werkzaam geweest in Instituut Verbeeten. Eerst als radiotherapeutisch laborant, later als adviseur patiëntencommunicatie en klachtenfunctionaris. Dagelijks zag ik in mijn werk hoeveel impact kanker heeft in het leven van patiënten en naasten. Vol enthousiasme wil ik me nu met alle vrijwilligers inzetten voor Inloophuis TOON.

Mijn eerste werkweek zit er bijna op. Ik ben dankbaar voor de warme ontvangst die ik heb gekregen van bestuur, vrijwilligers en gasten. Inloophuis TOON is een prachtig huis vol rust, openheid en warmte. Een veilige plek met bijzondere ontmoetingen. Ik hoop spoedig met iedereen persoonlijk kennis te maken en kijk uit naar een fijne samenwerking.

Hartelijke groet en tot ziens in Inloophuis TOON, Tanja Pijpers


2 september de vakantieperiode is weer voorbij!
De vakantieperiode is voorbij, wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Vanaf maandag 2 september is Inloophuis TOON weer geopend van 9.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom!


22 mei, Inloophuis TOON viert 15 jarig bestaan
Inloophuis TOON heeft op positieve wijze bij zijn 15 jarig jubileum stilgestaan. Het inloophuis was voor deze gelegenheid te gast bij Rabobank de Langstraat om de ruim 130 genodigden te kunnen ontvangen. Zij hebben geboeid geluisterd naar de lezing van mevrouw Machteld Huber over positieve gezondheid en veerkracht. Zij is de grondlegger van het begrip positieve gezondheid en verbonden aan het IPH (Institute for Positive Health). Aansluitend aan de lezing was er ruime gelegenheid elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen aan de diverse inspiratie tafels. Deze waren gebaseerd op de 6 dimensies van positieve gezondheid waaronder zingeving en kwaliteit van leven. De avond is door vele bezoekers als positief ervaren en de organisatie is blij zoveel mensen te hebben mogen ontvangen op deze inspiratie bijeenkomst.
Bekijk de presentatie van Dr. Machteld Huber.

lees meer...


12 mei jl is tot ons grote verdriet onze lieve collega en ambassadeur Mieke Koolen-de Kort overleden.

Mieke startte in 2007 als vrijwilliger bij TOON. Zij heeft jarenlang als gastvrouw de gasten van TOON ondersteund. Al snel bleek dat Mieke heel bevlogen en betrokken was én goed in het organiseren van evenementen en activiteiten. 

lees meer...


15 maart was het NLDoet dag bij inloophuis TOON
Een mooie NLDoet dag bij inloophuis TOON. Leerlingen van De Walewyc hebben een lunch verzorgd voor onze gasten. Van boodschappen doen, soep maken, broodjes aankleden en opruimen hebben ze gedaan en alles was op tijd klaar. Een topteam, onze gasten hebben genoten. Dankjewel dames.

lees meer...


KaWela‘Ana speelde op zondag 3 februari in ons Inloophuis.
Op  zondag 3 februari hebben de gasten van inloophuis TOON genoten van een hartverwarmend en sfeervol optreden van muziekgroep KaWela’Ana. De tropische sferen kwamen tot uiting in de diverse mooie liedjes die gespeeld zijn. We bedanken hen van harte voor hun belangeloze optreden deze middag voor onze gasten.
lees meer...


Op 4 februari is het Wereldkankerdag
De missie van Wereldkankerdag op 4 februari is dit jaar: Aandacht voor de impact van kanker

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Lees hier het persbericht van deze ochtend 
en hier het aanvullende persbericht

lees meer...


Wat een geweldig initiatief was dat van Chris Velthoven en Marcel Kleijngeld om mee te doen aan de ScanCoveryTrial 2019.
Chris Velthoven en Marcel Kleijngeld hadden het knotsgekke idee opgevat om mee te gaan doen aan de ScanCoveryTrial 2019... Een tocht van 7000 km door Scandinavië, met veel sneeuw, ijs en temperaturen die wel dalen tot min 47 graden Celsius! Ze hebben inmiddels hun missie volbracht! 

lees meer...


Op 9 december 2018 was er een Santa Run in Waalwijk
En wat een geweldige Santa Run was het! We willen graag de organisatie, sponsoren en lopers bedanken voor de gezellige sfeervolle middag en het prachtige resultaat van € 35.000. 
lees meer...


7 november was er een Kinderactiviteit bij Inloophuis TOON.
Wat hebben we gisteren een gezellige middag gehad. Samen met Theo van Bracht erop uit in het Wandelpark Waalwijk. Theo vertelde over de bomen, vogels en planten in het park. Met de spulletjes die we gevonden hebben, zijn er prachtige herfstknutsels gemaakt. Voor foto's kijk bij de lees meer hieronder.
lees meer...


24 oktober vond er een speciale ontmoetingsmiddag plaats
Een middag die vooral in het teken stond van elkaar ontmoeten.

lees meer...


Mag ik me voorstellen?
Mijn naam is Nicolle Sommer.
1 september ben ik gestart als nieuwe voorzitter van het Inloophuis TOON. Een prachtige taak staat me te wachten.

lees meer...


Oude en nieuwe voorzitter
Met ingang van september heeft onze voorzitter Ria Peek de voorzittershamer van het bestuur van Inloophuis TOON overgedragen aan Nicolle Sommer.lees meer...


Bork Totaal 26 augustus
Zondag 26 augustus vond weer het sfeervolle evenement "Bork Totaal" plaats.
Inloophuis TOON was ook aanwezig met een stand en heeft veel belangstellenden ontmoet op deze dag.

lees meer...


Toon, Francinus en Vicki: een dankbare schakel bij leven, ziekte en dood
Op 26 mei zond de Heusdense Televisie en Radio Stichting (HTR) een nieuwe aflevering uit van ‘De tafel van Heusden’.
In deze 76e uitzending praat presentator Leo Swaans met drie gasten over de unieke mogelijkheden bij de inloophuizen voor kankerpatiënten in Waalwijk en ’s-Hertogenbosch en het hospice in Waalwijk.
Dit programma is te bekijken via www.htrmedia.nl, kies TV, programma van 26 mei.

lees meer...


Dankzij MET school ontvangt Inloophuis TOON een mooie donatie.
Op 17 mei zijn wij bij de MET school in Waalwijk zeer hartelijk en warm ontvangen om een prachtige cheque in ontvangst te mogen nemen. Elk jaar organiseert de school een markt waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar was het een Paasmarkt.
Naar aanleiding van de brief van Nikita, leerling van de school, is Inloophuis Toon gekozen als het goede doel. Wij willen in het bijzonder Nikita, Angelique de Wit en overige ouderraadsleden bedanken. Maar zeker alle leerlingen die keihard gewerkt hebben om dit mooie eindresultaat te behalen, de ouders, leerkrachten, ondersteunend personeel en de stagebedrijven!
lees meer...


Opening en Open Dag Inloophuis TOON
Met stralend weer is afgelopen vrijdag het Inloophuis officiëel op de nieuwe lokatie geopend door Walther en Tineke Trommelen, door het planten van een Japanse Kers in de voortuin van het huis. Vervolgens werd de opening feestelijk gevierd met een speciaal door Martin Stone gemaakt en gezongen lied over en voor het Inloophuis. Er was ruim gelegenheid het huis te bekijken en elkaar te ontmoeten, onder het genot van een hapje en een drankje. Wij danken iedereen van harte die hier aan bijgedragen heeft. Ook zaterdag tijdens de speciale open dag hebben wij veel belangstellenden mogen ontvangen.
lees meer...


Voorjaarsmarkt MET school 29 maart groot succes!
29 maart was op de MET school een gezellige voorjaarsmarkt, waar wij als goede doel waren gekozen. Het was geweldig goed georganiseerd, heel gezellig en druk bezocht.
Een prestatie van leerlingen en leerkrachten die zelf alles gemaakt hadden. Van hapjes, bloemstukjes en zakjes met paaseitjes met het logo van Toon. Fijn dat we hier bij mochten zijn en veel dank voor de organisatie!


Kinderyoga 4 april gaat helaas niet door.
Helaas gaat woensdag 4 april de kinderyoga niet door.


KOM JIJ BIJ ONS TEAM?
Vind jij het leuk om vrijwilligerswerk te doen en actief betrokken te zijn bij ons Inloophuis? Dan begroeten we je graag bij ons team vrijwilligers. Er zijn veel verschillende mogelijkheden.
Maak een afspraak met Myriam Söder, coördinator van het Inloophuis, dit kan telefonisch 0416-652734. Zij gaat met jou in gesprek om samen te kijken waar jouw interesses en kwaliteiten liggen. We hopen je binnenkort te ontmoeten!

lees meer...


NKF start bewustwordingscampagne na onderzoek naar late gevolgen kanker
Het doel van deze campagne is om zoveel mogelijk bewustzijn voor de invloed van ‘late gevolgen’ op de werkvloer te creëren onder werknemers én werkgevers. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten wordt er te weinig rekening met hen gehouden op werkvloer. Ze geven hun werkgevers en collega’s een rapportcijfer 5,4. De NKF is daarom een campagne gestart.
lees meer...


Inloophuis TOON is verhuisd!!
Vanaf maandag 4 december heten we u van harte welkom op ons nieuwe adres:Jan de Rooystraat 15, 5141 EN Waalwijk
lees meer...


Santa Run 2017
Als afsluiter van het jaar vindt dit jaar wederom de Santa Run plaats, op zondag 17 december. Dit jaar worden daarmee 6 goede doelen gesteund, waaronder Inloophuis TOON. Wij nodigen u dan ook van harte uit om mét en voor ons te lopen. U kunt zich per mail of in het inloophuis op de inschrijflijst aanmelden. De prijs van een pak bedraagt € 10,--. Wij verzamelen met de "TOON" lopers om 14.45 uur bij Big Bazar in de Grotestraat 174, voor alle deelnemers van Inloophuis TOON is er een "Toon"geluksbandje. Wij kijken er naar uit met zoveel mogelijk TOON kerstmannen en -vrouwen deze gezellige wandeltocht te maken en samen Waalwijk weer rood te kleuren.


Mooie ontmoetingsmiddag
Samen met onze gasten hebben wij genoten van een sfeervolle warme ontmoetingsmiddag. Graag willen wij Ikke Taarten en Riflora bedanken voor de heerlijke taart en de prachtige bloemen. Schoonheidsspecialiste Liesbeth Roovers bedanken wij voor haar tips, adviezen en het aanbrengen van een eenvoudige dag make - up. Met pijn in ons hart hebben wij vanmiddag afscheid genomen van Crista Klerx. Wij bedanken haar voor haar inzet bij het begeleiden van het TOON koor.


De 80 van de Langstraat
Zaterdag is de 80 van de Langstraat weer zeer succesvol verlopen!
Het weer was goed en de sfeer was uitstekend overal. Zaterdagmiddag heeft onze jongerenambassadeur Noëlle, herkenbaar aan de TOON ballonnen, iets lekkers uitgedeeld  en alle deelnemers aan de mini 80 veel succes en plezier gewenst. Ook waren wij met een stand aanwezig met informatie over het Inloophuis, omdat wij dit jaar het goede doel waren van de 80.
Zondagmiddag kwamen alle lopers binnen, vermoeid en blij dat het goed was gegaan.
Onze dank gaat uit naar de organisatie van de 80 en alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen en natuurlijk naar alle lopers, met in het bijzonder Karin Spapens, Thomas van Os en Ronald Bakker, zij hebben aangegeven voor TOON te hebben gelopen.
Allemaal heel veel dank en nu lekker uitrusten!


De 80 van de Langstraat
In de aanloop naar de 80 voor komend weekend is een  filmpje gemaakt door TV Langstraat over Inloophuis TOON als goede doel van de 80.
Ook is zaterdag een filmpje gemaakt van de uitreiking van de startnummers 1, 2000 en 3000 aan de heer Thomas van Os; hij loopt al voor de 15e keer de 80! Hij heeft sponsoren gezocht om te kunnen bieden op de startnummers. Daarmee heeft hij € 1200,00 voor het Inloophuis bij elkaar gebracht! Wij bedanken hem van harte hiervoor!
lees meer...


Ronald Bakker loopt ruim 900 kilometer voor Inloophuis TOON!
Wij heten Ronald Bakker van harte welkom thuis in Waalwijk!! Wat een fantastische tocht heeft hij gelopen; ruim 900 kilometer naar Santiago de Compostela en uiteindelijk Finisterre! Op zijn Facebook pagina ROON4TOON was hij dagelijks te volgen met mooie verhalen, gedachten, ervaringen en foto's. Wij zijn hem ontzettend dankbaar dat hij zijn tocht voor Inloophuis TOON heeft gelopen en hebben hem, bijna letterlijk, op de voet kunnen volgen. Bijzonder mooi de wijze waarop en met welke intenties hij deze tocht heeft gelopen, ter nagedachtenis aan zijn goede vriend André. Heel veel dank en complimenten aan Ronald en wij wensen hem tevens veel succes met het "toetje": de 80 van de Langstraat.
lees meer...


Durea wandeltocht voor Pink Ribbon
Afgelopen zaterdag vond de 10e Durea wandeltocht voor Pink Ribbon plaats.
Een enorme hoeveelheid deelnemers, veelal in het roze, legde een afstand van 15 of 25 kilometer af.
Bij het Lido was een wandelfestival, met afwisselende muziek, foodtrucks, speelmogelijkheden voor de kinderen en een informatiemarkt, waar onder andere Inloophuis TOON aanwezig was, samen met collega inloophuis Vicky Brown uit Den Bosch.
De opbrengst voor Pink Ribbon was het fantastische bedrag van 29.000 Euro.
Het was een mooie wandeling voor het goede doel,maar vooral een dag met bijzondere ontmoetingen, verhalen, herinneringen en hoop voor de toekomst. 


Tarabende in het inloophuis

Afgelopen zondag hebben de gasten van Inloophuis TOON genoten van een bijzonder sfeervol optreden van muziekgroep Tarabende.
Het was een afwisselend repertoire en de aanwezigen waren zeer enthousiast.
Wij bedanken alle muzikanten van Tarabende van harte voor hun optreden voor onze gasten.


Samenloop voor Hoop in Baarle Nassau
Afgelopen weekend vond in Baarle Nassau de SamenLoop voor Hoop plaats. Wij zijn bijzonder blij en dankbaar dat wij als goede doel zijn gekozen door de organisatie. Iedereen heeft zich enorm ingespannen om dit evenement tot een succes te maken. De eregasten hebben genoten van een mooi programma, er is veel gedeeld, gelukkig was er weinig regen en veel zon  én er is een fantastische opbrengst bij elkaar gebracht voor het KWF, namelijk €40.958,88!! Daarvan is 10% voor inloophuis TOON! Dit betekent dat wij het prachtige bedrag van ruim € 4000,00 in ontvangst mogen nemen. Wij bedanken de organisatie, alle vrijwilligers, de deelnemers en  sponsoren van harte voor hun inzet hiervoor en bijdrage hieraan. Het was een bijzonder evenement waar we met een positief gevoel op terug kijken
lees meer...


​Mooie gift Jan van Daelen en Gerda Verreijt
Vandaag hebben wij uit handen van Jan van Daelen en zijn zus Gerda Verreijt een prachtige gift van €1000,00 mogen ontvangen.
In de afgelopen periode hebben zij dit geweldige bedrag bij elkaar gebracht door verkoop van boeken en andere spulletjes op rommelmarkten en een speciale boekenmarkt.
Wij zijn bijzonder blij met dit mooie bedrag en bedanken hen van harte hiervoor!


Leerlingen van De Walewyc krijgen gastles van medewerkers van TOON
Vandaag hebben onze vrijwilligers Karin en Mieke info-lessen gegeven op De Walewyc. Er is uitgelegd wat het inloophuis doet , kanker bespreekbaar gemaakt en Karin heeft haar eigen ervaringsverhaal verteld. Daarna hebben de leerlingen een rondleiding gehad in het inloophuis. Fijn dat De Walewyc ons dit laat doen!


NL Doet lunch
Ook dit jaar hebben leerlingen van de Walewyc weer een heerlijke en sfeervolle lunch voor onze gasten verzorgd in het kader van NL Doet. Onder begeleiding van onze jongerengroep en Sjaak Koolen werd het een gezellig samenzijn, waar iedereen van heeft genoten. Wij danken de jongeren en Sjaak van harte voor hun bijdrage hieraan.  (foto: Roland van Riel)


Bijzondere lezing gecombineerd met muziek door Judith van der Valk

Wij zijn nog aan het nagenieten van het krachtige, gevoelige, pure verhaal van Judith van der Valk. Naast haar verhaal, werd ook door haar muziek met begeleiding van gitarist Rinie Huigen de gevoelige snaar geraakt.


​Open Huis i.v.m. Wereldkankerdag
Vrijdag 3 februari hebben we een bijzonder Open Huis gehad, waar we vele belangstellenden hebben mogen ontvangen. Wat was het een fijne en warme dag, met mooie ontmoetingen met nieuwe en bekende bezoekers. Gedurende de hele dag kon men kennismaken met elkaar, het huis, met zingen, creatieve workshops, een speciale kinderen en jongerenruimte met verhalen, troostzakdoeken of gevoelsdoosje maken, handmassage, BreiBoezem, heerlijke zelfgemaakte soep, een mini vioolconcert en een spetterende djembé workshop tot slot.
lees meer...


Kersthuis 2016: Iedereen heel veel dank!
Wat zijn wij ontzettend blij dat we samen met de Hospice het goede doel mogen zijn van het Kersthuis 2016 en een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen. Klik op "lees meer" voor een leuk flimpje
lees meer...


Mooie lichtjes maken
Woensdagmiddag 7 december hebben we een sfeervolle middag met mooie lichtjes en fijne ontmoetingen gehad.


De Specsavers actie
Wij danken iedereen hartelijk die zich heeft ingezet voor de Specsavers actie. Wij wachten nu op de formele uitslag van de actie.


​Mooie gift uit “goede doelenfonds” van Dela.
Enkele weken geleden zijn een aantal medewerkers van Dela op bezoek geweest in het Inloophuis. Naar aanleiding hiervan ontstond een mooi idee;  Dela heeft een goede doelenfonds met als thema “Met elkaar voor een ander” .
lees meer...


​Goede doelen actie Specsavers
Inloophuis TOON is één van de goede doelen van de Specsavers spaaractie.


lees meer...


​Rabobank Clubkas Campagne
Afgelopen week hebben wij uit handen van de heer van Rooij van de Rabobank een cheque mogen ontvangen van €1613,37!
lees meer...


Ontmoetingsmiddag afgelopen woensdag 19 oktober
Woensdag 19 oktober vond een ontmoetingsmiddag plaats voor mensen die te maken hebben of hebben gehad met borstkanker. 
Naast workshops, informatie, zingen en genieten van lekkernijen was er ruimte voor ontmoeting.
lees meer...


​Prachtige gift
Afgelopen week hebben wij uit handen van de heer Jan van Daelen een prachtige gift ontvangen van €1000,00.
lees meer...


​Ook wij doen mee aan de “Supportersactie” van Albert Heijn Kaatsheuvel.
Albert Heijn Kaatsheuvel is op 29 augustus gestart met een unieke actie in het teken van hun 15-jarig jubileum. Zij gaan dan namelijk van start met de “Supportersactie”, waarbij zij een bedrag van €30.000,- gaan verdelen over alle verengingen en clubs in Kaatsheuvel en omgeving! U kunt ons ook helpen.
lees meer...


Geweldige zeildagen met Stichting WuWei
De afgelopen weken hebben onze gasten genoten van geweldige zeildagen met Stichting WuWei. Zij zijn in kleine groepjes een hele dag op pad geweest met schipper Michiel Soeters, tevens initiatiefnemer en organisator van deze stichting.
lees meer...


CD-presentatie Brabantse band Idris
Als je wil kun je veel, als het je hart maar raakt. Dat is de boodschap van de vijfde CD, Beacon, van Idris. De Waalwijkse zangeres van de band, Judith van der Valk, kan het weten. Het maken van de CD was haar lichtbaken tijdens haar zware strijd tegen kanker. Op zaterdag 18 juni om 20:30 te Atelier Winterdijk 30b presenteert Idris haar nieuwe CD. De toegang is gratis, maar je moet dan wel even een plekje reserveren. Wil je het hele verhaal lezen of meer informatie over de reservering? 
lees meer...


Liberty Run 2016
Dinsdag 3 mei vond de Liberty Run Waalwijk plaats.
Deze wedstrijdloop, met als goed doel ons inloophuis, werd georganiseerd door de gemeenteraadsleden van Waalwijk.
Wij zijn heel blij met de mooie opbrengst van deze loop en danken de organisatie, alle lopers en sponsoren voor hun bijdrage aan dit geslaagde en sportieve evenement.


Geweldige donatie Monuta Charity Fund
Afgelopen woensdag hebben wij van de heer Groen van Monuta een cheque ter waarde van €2000.,- mogen ontvangen van het Monuta Charity Fund. Deze geweldige donatie is vooral bedoeld om nieuwe en huidige vrijwilligers te kunnen scholen en trainen. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee! Wij danken Monuta van harte hiervoor. Hierdoor kunnen wij de benodigde ondersteuning aan onze gasten blijven geven én optimaliseren.


Sfeervol optreden Tarabende
Zondagmiddag hebben ruim 50 mensen in het inloophuis genoten van een bijzonder optreden van muziekgroep Tarabende. De 6 muzikanten hebben het publiek geboeid laten luisteren naar een gevarieerd programma met onder andere klezmermuziek en argentijnse tango. Het was een zeer sfeervolle middag.
Er was ook ruimte voor ontmoeting en een rondleiding en er werd genoten van koffie en thee met iets lekkers.
Wij danken alle leden van Tarabende heel hartelijk voor dit mooie optreden.


Geweldige lunch door NL Doet
Op vrijdag 11 maart hebben burgemeester Nol Kleijngeld, zijn echtgenote Inge en zes leerlingen van de Walewyc een geweldige, gezellige en smaakvolle lunch georganiseerd voor de gasten van ons Inloophuis. De hele ochtend hebben deze NL Doet-vrijwilligers met onze eigen vrijwilligers in de keuken gestaan om deze lunch te kunnen aanbieden. 
Aan een prachtig gedekte tafel hebben onze gasten genoten van heerlijke, zelfgemaakte soep, mooie en lekkere sandwiches, verscheidene broodjes en een enorme variatie aan fruit.
Wat hebben we allemaal genoten, zowel gast als vrijwilliger! Burgemeester Nol, Inge en leerlingen van Walewyc, hartelijk bedankt!


Workshop schrijven Kanker in Beeld
De diagnose kanker verandert je leven. Er komt veel op je af. Vaak te veel om in één keer te verwerken. Schrijven kan daarbij helpen. Door middel van creatieve zelfexpressie kun je de ziekte en alles wat daarbij komt kijken makkelijker een plekje geven. Daarom organiseert Kanker in Beeld de workshop “Schrijven voor je Leven”.
lees meer...


Open dag 4 februari
Donderdag 4 februari was het WereldKankerdag en in het kader daarvan was er een speciale open dag in ons Inloophuis.
Ruim 40 mensen hebben deze dag ons huis bezocht; zij zijn rondgeleid, hebben deelgenomen aan creatieve activteiten, zoals schilderen, engeltjes sleutelhangers maken en breien voor "BreiBoezem", zie ook de foto.
Ze hebben  een ontspannende handmassage gekregen of gesproken met logenoten en gastvrouwen , of een begeleidster van de stomavereniging. Er was iets lekkers bij de koffie en later een heerlijk kopje zelfgemaakte soep. De open dag is afgesloten met onze activiteit zingen .
Het was ons een genoegen om zoveel belangstellende mensen te mogen ontvangen op deze speciale dag en zo een indruk te kunnen geven van de sfeer in ons huis en wat wij als inloophuis te bieden hebben.


Santa Run 2015
Er heeft weer een sfeervolle Santa Run plaatsgevonden in Waalwijk. Met 200 lopers voor Inloophuis TOON waren we bijzonder goed vertegenwoordigd.
Wij bedanken al deze lopers, de organisatiecommissie van de Santa Run, de Santa Run commissie van TOON, alle anderen die hun steentje hieraan hebben bijgedragen en het TOON-koor voor de sfeervolle muzikale omlijsting, zowel bij ons huis als tijdens de loop. Wat een onvergetelijke middag en geweldige opbrengst voor alle goede doelen die hebben deelgenomen!
Mede dankzij alle sponsoren en lopers is het prachtige bedrag van € 53.000 opgehaald.Geweldige gift Jan van Daelen!
Afgelopen week hebben wij van de heer Jan van Daelen de geweldige gift mogen ontvangen van €1000,-! 
Jan heeft zich enorm ingezet om dit prachtige bedrag bij elkaar te brengen. Hij heeft op verscheidene rommelmarkten gestaan en daar allerhande spullen verkocht! Ook heeft hij zelf een boekenmarkt georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan ons huis. 
Wij zijn heel blij met deze activiteiten van Jan voor ons huis en bedanken hem hartelijk voor al zijn inspanningen!


Lezing Daan Westerink goed bezocht!
Ruim 70 mensen hebben vol interesse en belangstelling geluisterd naar de lezing van Daan Westerink over jongeren en rouw in de bibliotheek van Waalwijk. Wat een opkomst! Daan vertelde tijdens deze lezing haar persoonlijke verhaal...
lees meer...


Bankje aangeboden
Afgelopen week heeft Chris van den Broek ons huis een prachtig zelfgemaakt bankje geschonken!
Het bankje krijgt een mooie plek bij ons huis en we zijn er heel blij mee.
Chris, hartelijk bedankt!


Schilderij Samenloop voor Hoop
Op 21 juli heeft het inloophuis uit handen van Hariette Voortman het schilderij "de levensboom" ontvangen.
Dit schilderij is gemaakt tijden de Samenloop voor Hoop in Heusden dit jaar. Het was een initiatief van de groep Carpe Diem.
lees meer...


Boottochtje heel geslaagd
Op woensdag 15 juli hebben  5 gasten van het inloophuis genoten van een boottochtje, aangeboden door Hans.
Onderweg hebben ze aangelegd in Aalst, waar de meegenomen  picknick genuttigd werd met een kopje koffie aangeboden door de eigenaresse van het haven café.
lees meer...


Fundraising Golftoernooi Efteling Golfpark
11 juli jl. heeft het jaarlijks fundraising Golftoernooi plaatsgevonden in het Efteling Golfpark.
Goed verzorgd, met mooi weer en 54 enthousaiste deelnemers was dit een geslaagd evenement.
Onze voorzitter heeft een cheque ter waarde van 1000 euro in ontvangst mogen nemen, waar het inloophuis erg blij mee is. Wij danken organisatie en deelnemers van harte.
lees meer...


Succesvol sportevenement Health City
Op woensdag 10 juni heeft het Inloophuis bezoek gehad van Jordi en Michelle, 2 studenten die stage lopen bij Health City en daar het sportevenement in de Loonse en Drunense duinen hebben georganiseerd op 30 mei.
lees meer...


Sandwichbord
Leerlingen van de MET-school hebben een prachtig sandwichbord gemaakt voor inloophuis Toon.
Wij zijn hier erg blij mee en bedanken de leerlingen en de leerkrachten die hier aan gewerkt hebben.


Succesvol optreden Tarabende!
Op zondag 31 mei hebben 40 mensen tijdens de muziekmiddag in Inloophuis TOON genoten van een huiskamerconcert door muziekgroep Tarabende.
lees meer...


Liberty Run 2015
Op 5 mei werd in het centrum van Waalwijk weer de LibertyRun gelopen. Inloophuis Toon heeft een cheque van € 2500,- overhandigd gekregen en is daar zeer blij mee.
lees meer...


TOON ontvangt gift bij opening kantoor Novomatic
Op 23 april heeft TOON een cheque ontvangen van € 2500,-
Deze geweldige gift is geschonken door het bedrijf Novomatic, ter ere van de opening van hun hoofdkantoor in Waalwijk.
lees meer...


Xtra aandacht wereldkankerdag TOON
Op 4 februari was het wereldkankerdag en heeft Inloophuis TOON Waalwijk zijn deuren extra wijd opengezet. Deze dag was er veel belangstelling om eens een ongedwongen kijkje te nemen in ons huis.
lees meer...


Studenten organiseren loterij voor Inloophuis TOON
Carien, Joyce en Cindy, 3 studenten van de Universiteit van Tilburg, hebben vanuit het vak Mediawijsheid de opdracht gekregen om zich in te zetten voor een goed doel. Als projectgroep hebben ze Inloophuis TOON in Waalwijk als goed doel gekozen.
lees meer...


Een Toontje Dieper; vorm geven aan je gevoel
Als een ingrijpende ziekte als kanker op je pad komt dan staat je wereld op z’n kop. Allerlei emoties en beslommeringen zorgen ervoor dat je vertrouwde manier van leven verdwijnt en dat je hoofd overuren gaat draaien.
lees meer...


Zwemmen met TOON
Behandeling van kanker gaat vaak gepaard met bijwerkingen, zoals een sterke verslechtering van de conditie en extreme vermoeidheid, die ook tot lang na de behandeling kunnen aanhouden.
lees meer...


Zingen in Inloophuis TOON
Met veel plezier kondigen wij aan dat wij met ingang van maandag 23 maart 2015 zullen gaan starten met Inloopkoor TOON, onder begeleiding van mevrouw Crista Klerx.
lees meer...


'Bakje Troost'
Inloophuis Toon houdt regelmatig informele inloop bijeenkomsten voor nabestaanden. Hier kunnen we met elkaar onder het genot van een kopje koffie praten over wat u doormaakt.
lees meer...


Start Yoga
Met ingang van donderdag 22 januari start in inloophuis TOON Yoga onder begeleiding van Brigitte Koolen. Zij is gediplomeerd yogadocent, met specialisatie in yoga voor mensen met kanker.
lees meer...


Santa Run Waalwijk 2014
13 december jl. was het feest in Waalwijk: de plaatselijke Rotary organiseerde een geweldige SantaRun, met bijna 3000 lopers officieel de grootste van Nederland.
lees meer...

TOON Actueel

Rabo ClubSupport: Stem en help Inloophuis TOON!

Inloophuis TOON Waalwijk doet mee aan de RaboClubSupport actie. Hierbij hebben wij jouw hulp nodig!

Rabobank De Langstraat investeert in de maatschappij. Zij ondersteunt stichtingen en verenigingen en stelt hiervoor dit jaar €200.000,- beschikbaar.

Leden van de Rabobank kunnen stemmen op hun favoriete stichting of vereniging. Iedere stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk voor meer informatie op www.rabo-clubsupport.nl Stemmen kan vanaf 27 september t/m 13 oktober. U vindt ons onder de naam: Stichting Toon Hermanshuis Waalwijk (Inloophuis TOON).

Alvast hartelijk bedankt voor uw steun!

Nieuwe coördinator Inloophuis TOON

1 september ben ik gestart als coördinator van Inloophuis TOON.
Graag stel ik mijzelf hierbij kort aan u voor. Mijn naam is Tanja Pijpers. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. De afgelopen 23 jaar ben ik werkzaam geweest in Instituut Verbeeten. Eerst als radiotherapeutisch laborant, later als adviseur patiëntencommunicatie en klachtenfunctionaris. Dagelijks zag ik in mijn werk hoeveel impact kanker heeft in het leven van patiënten en naasten. Vol enthousiasme wil ik me nu met alle vrijwilligers inzetten voor Inloophuis TOON.

Mijn eerste werkweek zit er bijna op. Ik ben dankbaar voor de warme ontvangst die ik heb gekregen van bestuur, vrijwilligers en gasten. Inloophuis TOON is een prachtig huis vol rust, openheid en warmte. Een veilige plek met bijzondere ontmoetingen. Ik hoop spoedig met iedereen persoonlijk kennis te maken en kijk uit naar een fijne samenwerking.

Hartelijke groet en tot ziens in Inloophuis TOON, Tanja Pijpers

alle actualiteiten

Activiteiten kalender

Lotgenotenbijeenkomst Prostaatkanker in Inloophuis TOON op woensdagmiddag 25 september
Inloophuis TOON Waalwijk en de ProstaatKanker stichting nodigen u en uw partner/belangstellende uit voor een lotgenotenbijeenkomst, die begeleid zal worden door vertegenwoordigers van de ProstaatKankerStichting. Deze lotgenotenbijeenkomst vindt plaats op 25 september van 13.30 uur tot 15.30 uur in Inloophuis TOON Waalwijk, Jan de Rooystraat 15, 5141 EN Waalwijk. Lees eventueel verder bij lees meer hieronder.
Vooraf aanmelden is niet nodig.


lees meer...

alle activiteiten

naar agenda

Inloophuis TOON Waalwijk
Jan de Rooystraat 15
5141 EN Waalwijk
 +31 (0)416 - 65 27 34
Openingstijden:
op werkdagen van 09:00 - 17:00 uur.
Copyright © 2019
powered by Dreamsites Webdesign