Reguliere activiteiten

In het Inloophuis organiseren we reguliere activiteiten waarbij ontmoeting en ontspanning centraal staan. Tijdens de activiteiten kun je ook je ervaringen delen met lotgenoten: praten en doen gaan meestal goed samen. We hebben een grote diversiteit aan activiteiten, zowel actief als ontspannend en creatief. Onderstaand ziet u een korte omschrijving per activiteit. 

In de agenda staat de actuele planning voor alle activiteiten. Voor verdere informatie of aanmelden voor de activiteiten kunt u met ons contact opnemen via info@thhw.nl of telefonisch via 0416 - 65 27 34.


Bakje troost
Wanneer een dierbare is overleden kom je in een periode van rouw terecht. Inloophuis TOON houdt regelmatig informele inloop-bijeenkomsten voor nabestaanden. Hier kunnen we met elkaar onder het genot van een kopje koffie praten over wat u doormaakt. De bijeenkomsten worden geleid door gecertificeerde rouw- en verliesbegeleiders. Iedereen is van harte welkom, neem gerust iemand mee!

 


Bewegen en ontspannen op muziek
Deze manier van bewegen is geschikt voor bijna iedereen, ook al ben je niet meer zo lenig of super fit, het kan aangepast worden aan elk energieniveau. Door goed naar je lichaam te luisteren en binnen je eigen mogelijkheden je op de muziek te bewegen kun je optimaal ontspannen: op een vrij rustige manier bezig zijn met dans d.m.v. oefeningen en opdrachten. Je krijgt geen pasjes aangeleerd, maar wel handreikingen hoe je meer uit je dans kunt halen en je krijgt steeds meer plezier in dansen.

De meeste mensen merken dat wanneer ze hier mee bezig zijn hun dagelijkse zorgen even meer op de achtergrond zijn, waardoor ze zich beter kunnen ontspannen. De muziek is zeer gevarieerd, van Salsa tot Balkanritmes tot Afrikaans, maar soms ook klassieke muziek of New Age-muziek. Elke les begint met een warming-up en aan het eind van iedere les is er een ontspannen afsluiting. Om te ervaren of dit iets voor jou is, kun je een proefles meedoen.


Djembé
Een activiteit waarbij we onze handen laten praten. Iedereen kan meedoen, jong of oud, muzikaal of niet, met of zonder ervaring. Er is altijd een djembé die zich laat bespelen en samen klinken al die ritmes geweldig. Djembé is een ontspannende activiteit voor iedereen.

Onze Afrikaanse trommels staan voor jou klaar. Wil je ook dit prachtige instrument bespelen? Probeer het uit! Koken met gasten 
Eén keer per maand wordt er heerlijk gekookt in ons Inloophuis. Twee gastvrouwen stellen het menu samen en halen de boodschappen. Samen toveren we deze ingrediënten om tot een heerlijke maaltijd. Daarna wordt in een ontspannen en gezellige sfeer samen gegeten, genoten en ervaringen gedeeld. Deelnemen aan deze activiteit kost €10,- per persoon. Kuntsel- en handwerkmiddag
Onder begeleiding van twee gastvrouwen wordt er gezamelijk geknutseld of gehandwerkt. Knutselen en handwerken is een leuke creatieve activiteit waarmee je kunt ontspannen. Je kunt je eigen werk meenemen, maar we dragen ook mogelijkheden aan als daar behoefte aan is. Zo kun je bijvoorbeeld breien voor BreiBoezem, geluksengeltjes maken, knuffels maken en nog veel meer!Ontspannende activiteiten (individueel)
Klankschalen: een klankmassage is een akoestische ervaring door middel van klankschalen uit India en Nepal. De gasten geven aan dat ze na de klankmassage beter slapen, meer ontspannen zijn en dat hun gevoelens van pijn en beklemming verminderen. Hun emotionele rust neemt toe en ze kunnen beter afstand nemen van hun problemen. 


Ontspannende massage
: het is meer “aanraken met aandacht” dan een echte massage. Het zijn rustig uitgevoerde massage strijkingen met olie op de huid. 
Reiki is een onuitputtelijke en eindeloze energie. Ze geeft liefde, warmte en aandacht aan lichaam en geest en kan hiermee rust en ontspanning brengen.
Voetreflex massage: een ontspannende voetreflex massage is een moment van warme ondersteuning, zowel lichamelijk als geestelijk. Door het met aandacht masseren van de voeten, wordt de mens in zijn hele wezen aangeraakt. Het brengt tot rust, ontspant en biedt troost. Het brengt u weer op een positieve manier in contact met uw lichaam en biedt daarmee ruimte om weer tot uzelf te komen.

Open Atelier
Schilderen of tekenen is een fijne manier om je emoties te tonen, te begrijpen en te overwinnen. Tijdens deze activiteit ga je in een rustige, ontspannen sfeer creatief aan de slag met acrylverf, krijt, potlood, houtskool of kleurpotloden. Deze activiteit is niet prestatiegericht, maar juist een gezellige activiteit waaraan iedereen mee kan doen. Het open atelier kent een vrije inloop.  

  schilderij Verena Dennis 2007
  Schilderij Verena Dennis 2007 


  Wandelen
  Houd je van de natuur, lekker buiten zijn en daar samen van genieten, wandel dan met ons mee. Een keer per maand wordt er gezamenlijk gewandeld, onder begeleiding van twee gastvrouwen. Tijdens het wandelen ontstaan vaak de mooiste gesprekken. Daarnaast is bewegen ook nog eens goed voor de lichamelijke conditie. Samen met de gasten wordt er gekeken naar de route en de afstand.  Yoga
  Inloophuis TOON biedt yoga aan onder begeleiding van een gediplomeerd yogadocent, met specialisatie in yoga voor mensen met kanker. Deze specialisatie kenmerkt zich door een ‘zachtere’ vorm van yoga. Iedereen kan deelnemen, op elk niveau: ervaring met yoga is niet nodig. De yoga is met name gericht op lichamelijke en geestelijke ontspanning en bestaat uit:

  • rustige yogaoefeningen
  • aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemer
  • ademhalingsoefeningen
  • meditatieontspanningsoefeningen

  Gun jezelf een proefles en ervaar wat het voor je kan betekenen! 

   


  Zingen
  Deze activiteit is voor iedereen die het fijn vindt samen te zingen ter ontspanning, voor je plezier, om letterlijk lucht, ruimte en TOON te geven aan je dag. Er wordt een heel gevarieerd repertoire gezongen, van kerstliedjes tot beatles, oud-Hollands en populaire liedjes. Het repertoire wordt in overleg met de deelnemers samengesteld. De muzikale begeleiding is in handen van Crista Klerx.
  Ervaring met zingen of goed kunnen zingen is niet nodig; iedereen is welkom.

  TOON Actueel

  Wij zijn weer geopend voor halve dagen

  De afgelopen maanden was Inloophuis TOON weer geopend en hebben wij gelukkig vele gasten kunnen en mogen ontvangen. Wat is het fijn elkaar weer echt te ontmoeten. 

  Met inachtneming van de corona maatregelen, kunnen we steeds meer activiteiten opstarten. In september starten we met een nieuwe yogagroep. In deze nieuwsbrief leest u alles over onze activiteiten. De afgelopen maanden was Inloophuis TOON weer geopend en hebben wij gelukkig vele gasten kunnen en mogen ontvangen. Wat is het fijn elkaar weer echt te ontmoeten. 

  De aangepaste openingstijden zijn tot en met vrijdag 2 oktober zijn:

  Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.  Wij vragen u vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer 0416-652734.

  Enkele activiteiten vinden plaats buiten deze openingstijden. U vindt deze terug in de activiteitenagenda.
  Hierbij de koppeling naar deze agenda; http://www.inloophuistoon.nl/agenda 

  Wij gaan weer open voor halve dagen vanaf 1 juni 2020
  Nu de verspreiding van het coronavirus lijkt te stabiliseren en de druk op de gezondheidszorg afneemt zal Inloophuis TOON per 1 juni de deuren weer openen. Wel is onze ondersteuning anders dan u gewend bent. Deze is aangepast aan de huidige wetgeving en adviezen van het RIVM en onze branchevereniging IPSO. Stapsgewijs zullen de activiteiten opgestart worden.

  Wij zijn blij u weer te mogen ontvangen. Het heeft best lang geduurd. Er zijn intussen wel contacten geweest, maar vanaf 1 juni kunnen we elkaar weer ontmoeten en zien. Gewoon, voor het bekende kopje koffie en de gezelligheid. Misschien is er ook de behoefte een beetje bij te praten of te delen hoe de afgelopen periode is ervaren. En wie weet deelt u graag emotionele momenten. Waarvoor u ook komt of wat de reden ook is, u bent van harte welkom.

  Wij treffen wel enkele maatregelen om uw en onze veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen. Zomaar binnenlopen is helaas nog niet mogelijk. Om te voorkomen dat er teveel personen tegelijk samen zijn, maakt iedereen vóóraf telefonisch een afspraak. Dat kan op elke ochtend in de week. Per moment kunnen maximaal 3 gasten in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Tijdens het maken van de afspraak stellen we een paar vragen waardoor we weten of het bezoek verantwoord is. Heeft u of een van uw gezinsleden verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38ᵒC? dan vragen wij u thuis te blijven. Houdt altijd minimaal anderhalve meter afstand.

  Maak bij voorkeur geen gebruik van het toilet. Neem zo min mogelijk spullen mee en stop noodzakelijke spullen in uw tas of jaszak.

  Voor en na het bezoek aan het inloophuis dient u uw handen en onderarmen te wassen met desinfecterende zeep. Na ieder bezoek worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel, tafels en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raak zo min mogelijk aan in het inloophuis. Als u bang bent om te komen, is een telefoongesprek natuurlijk nog steeds mogelijk.  Wij zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0416 - 65 27 34

  alle actualiteiten

  Activiteiten kalender

  Vanaf maandag 14 september start er een nieuwe yogagroep bij Inloophuis TOON.

  Hieronder stelt onze yogadocente Wilhelmina Arjaans zich graag aan jullie voor. Wil je deelnemen? Meld je aan via telefoonnummer 0416-652734. 

  Ik ben Wilhelmina Arjaans en kom met veel plezier yogales geven bij Inloophuis TOON. Ik heb verschillende yogaopleidingen gedaan; de vierjarige hathayoga opleiding, kinderyoga, ouder-kindyoga, zwangerschapsyoga, meditatie en yogaflow. Daarnaast ben ik gediplomeerd holistisch therapeut. Sinds eind 2015 heb ik mijn eigen holistisch centrum in Kaatsheuvel.  
   
  Yoga is een tool om lichaam en geest in balans te brengen en daar wordt dan ook volop aandacht aan besteed tijdens mijn lessen. De lessen die ik zal gaan geven in het Inloophuis zijn vooral gericht op het ontspannen van je lichaam en geest. Milde houdingen waarin de ademhaling centraal staat. Je hoeft voor deze lessen geen ervaring te hebben met yoga en ik houd rekening met wat je wel en niet kunt. Zo is er eventueel de optie om de houdingen uit te voeren op een stoel. We stretchen op een zachte manier het lichaam en er is ruimte voor meditatie om de wervelingen van het denken wat te kalmeren.  
   
  Yoga kan een manier voor jou zijn om je lichaam te ondersteunen bij het herstel- en verwerkingsproces waarmee je te maken kan hebben als (ex) kankerpatiënt. Ik nodig je dan ook van harte uit om mee te doen en te genieten van het hier en nu. 
   
  Namasté (het licht in mij groet het licht in jou), Wilhelmina

  De Langstraat Klassieker op 26 september 2020

  Op 26 september organiseren Toerclub Waalwijk en het Willem van Oranje College de derde editie van De Langstraat Klassieker. Wij zijn ontzettend blij dat Inloophuis TOON dit jaar één van de goede doelen is. Fiets daarom mee en steun Inloophuis TOON! 

  De Langstraat Klassieker is een vrije toertocht door een authentiek deel van Brabant dat van oudsher de Langstraat wordt genoemd. De met zorg samengestelde routes geven een verrassend en gevarieerd beeld van Brabant. De Langstraat Klassieker doorkruist dit jaar de Meierij, de Kempen, de Kampina en het Groene Woud. Het beekdallandschap vormt het aantrekkelijke decor. Afwisseling is het kenmerk van de editie van 2020. Het wordt een sportieve, uitdagende en unieke editie. Schrijf je in en doe mee! 

  De manier van inschrijven en starten is dit jaar aangepast om aan de 1,5 meter eis te kunnen voldoen. Voorinschrijven kan via Fietssport.nl. Inschrijven op 26 september kan op De Gaard 4 in Waalwijk. 

  Kosten voorinschrijving: € 8,- .
  Inschrijven 26 september: € 6,-. 

  Startlocaties: Willem van Oranje College, De Gaard 4, Waalwijk en elke willekeurige plek op de route (dit jaar heeft dit de voorkeur). Dit kan alleen als je je van te voren hebt ingeschreven. Meer informatie vindt u op: www.delangstraatklassieker.nl
   

  alle activiteiten

  naar agenda

  Inloophuis TOON Waalwijk
  Jan de Rooystraat 15
  5141 EN Waalwijk
   +31 (0)416 - 65 27 34
  Openingstijden:
  op werkdagen van 09:00 - 17:00 uur.
  Copyright © 2020
  powered by Dreamsites Webdesign